C
Umiditate:
Vânt: km/h
Presiunea:

Analist politic: Mai aproape ar fi o coaliție dintre Partidul Socialiștilor și Partidul Democrat

sursa foto: europalibera.org

Analistul politic Veaceslav Berbeca susține că cea mai logică alianță în viitorul parlament, având în vedere viziunile de politică internă, dar și experiența politică recentă, ar fi cea dintre Partidul Socialiștilor și Partidul Democrat.

„Mai aproape ar fi o coaliție dintre PSRM și PDM. Declarațiile lor, sau pozițiile lor „pro-Moldova”, de o abordare mai centristă, le face să fie foarte aproape. Pe de altă parte, ambele partide au colaborat pe mai multe domenii în ultimii ani, precum în privința schimbării sistemului electoral, dar și în multe alte cazuri, chiar dacă public ar fi existat anumite neînțelegeri dintre ele”, a spus Veaceslav Berbeca, citat de Radio Chișinău.

Președintele Igor Dodon a declarat la o emisiune la postul de televiziune N4 că vede logică inițierea unor discuții dintre PSRM și Blocul ACUM, având în vedere că ambii concurenți susțin că vor schimbarea actualei guvernări.

Amintim că în urma alegerilor parlamentare din 24 februarie, Partidul Socialiștilor a obținut 35 de mandate de deputat din totalul de 101, Partidul Democrat va deține 30 de mandate, Blocul ACUM – 26, iar Partidul Șor – 7. În Parlament vor fi și 3 deputați independenți. Rezultatele scrutinului au fost transmise Curții Constituționale care urmează să se pronunțe în privința validării sau invalidării acestora.

sursa: argumentul.info

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.