C
Umiditate:
Vânt: km/h
Presiunea:

Mesaj, către ACUM: Dacă refuzați să intrați în coaliții de guvernare, de ce oare v-am mai trimis în Parlament?

sursa foto: privesc.eu

Exponenţii blocului ACUM trebuie să-şi asume participarea la actul guvernării, iar acest lucru presupune un dialog constructiv cu Partidul Democrat. De această părere este analistul politic Corneliu Ciurea, într-un editorial publicat de portalului Hotnews.md. În caz contar, spune autorul, dialogul cu UE şi procesul politic din Moldova va fi lăsat la discreţia socialiştilor lui Igor Dodon.

„ACUM-iștii nu pot să nu înțeleagă că soarta dialogului cu UE va fi astfel lăsată la discreția lui Dodon. Ulterior, coaliția de guvernare va privi cu ironie încercările dreptei de a-și atribui titlul de ”europeni autentici” și le vor închide microfonul atunci când vor abuza de dreptul de a aclama valorile europene. Discursul pro-european se va transformă într-o gargară strict reglementată de un speaker care se prea poate să fie alesul socialiștilor”, scrie Corneliu Ciurea.

În opinia analistului, alegerile anticipate, care ar putea fi provocate de încăpățânarea celor din ACUM, vor lovi direct în Maia Sandu și Andrei Năstase.

„În aceste condiții, riști să-ți iriți și mai mult propriii alegători, care și așa merg la urne de parcă ar fi mânați la munci silnice. Electoratul potențial al blocului ACUM s-a diminuat simțitor. Diaspora s-a înjumătățit, tinerii stau acasă, iar chișinăuienii rămân divizați între stânga și dreapta. Între timp, mișcarea protestară s-a răsuflat și nu mai trezește adeziunea de mai înainte. Cu o armată cvasidemoralizată este greu să pornești la o nouă luptă în condițiile în care n-ai nici resurse pentru a o întreține”, notează analistul.

„Opțiunea exit nu prea există în politică. Fiecare opțiune care se ia, implică și costuri. Acest refuz constant de a intra în coaliții de guvernare pentru a menține cursul european naște o întrebare firească din partea publicului – De ce oare v-am mai trimis în Parlament?”, conchide Corneliu Ciurea.

sursa: timpul.md

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.