Chişinău
-4C
Cer acoperit
Umiditate: 74%
Vânt: 20km/h North
Presiunea: 1037

Dodon minte! Poroșenko nu mai vine în Moldova și nici nu a cerut vreo întrevedere cu omologul său de la Chișinău

sursa foto: privesc.eu

După ce Igor Dodon a declarat aseară la Accent TV că nu va accepta să se vadă cu Petro Poroșenko, în timpul vizitei pe care președintele ucrainean urma să o întreprindă zilele acestea la Chișinău, astăzi s-a constatat că Poroșenko nu mai vine în R.Moldova, cel puțin nu în perioada imediat următoare, și că nici nu a cerut vreo întrevedere cu Igor Dodon. 

„Într-adevăr, s-a discutat despre o astfel de vizită a domnului Poroșenko la Chișinău, doar că aceasta a fost mai demult amânată. Pe agenda bilaterală se menține acest subiect. Prin urmare vizita va avea loc într-o perioadă ulterioară. În ceea ce privește o eventuală întrevedere dintre președintele ucrainean și Igor Dodon, vă pot comunica că - pe canalele diplomatice - partea ucraineană nu a cerut o astfel de întâlnire”, a declarat pentru Deschide.MD Alex Roitman, purtător de cuvânt al Ministerului de Externe.

În cadrul emisiunii TV, Igor Dodon a spus că Poroșenko urma să vină la Chișinău în această săptămâna sau viitoare. Acesta a mai spus că nu vrea să se întâlnească cu omologul său ucrainean, din motiv că nu se implică în alegerile din Ucraina.

Anterios, Petro Poroșenko declara că se va vedea cu Igor Dodon numai după ce acesta va recunoaște că peninsula Crimeea este teritoriu ucrainean ocupat ileagal de ruși.  Dodon, însă, a refuzat să comenteze situația peninsulei ucrainene.

sursa: deschide.md

 

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.