Chişinău
-4C
Cer acoperit
Umiditate: 74%
Vânt: 20km/h North
Presiunea: 1037

CEC l-a atenționat pe Igor Dodon să nu se implice în campania electorală

sursa foto: Facebook / Igor Dodon

Comisia Electorală Centrală (CEC) a atenționat Președinția Republicii Moldova asupra inadmisibilității implicării în campania electorală pentru alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 și a aplicat sancțiune sub formă de avertisment Partidului Politic „Partidul Socialiștilor din Republica Moldova” (PSRM) pentru utilizarea resurselor administrative.

Decizia vine ca urmare a examinării sesizărilor depuse de către doi concurenți electorali, care au înștiințat Comisia despre încălcarea cadrului legal în perioada electorală.

Astfel, Comisia a reținut că prin susținerea acordată de Președintele țării unui concurent electoral și acțiunile de transfer de imagine în beneficiul acestuia, s-a încălcat principiul de participare pe bază de egalitate în campania electorală a celorlalți concurenți, fapt incompatibil cu standardele desfășurării alegerilor în condiții libere, egale și corecte. Prin urmare, participarea candidaților și membrilor PSRM la evenimente pe care le-a organizat și/sau la care a participat Președintele țării, preluarea și diseminarea prin diverse instrumente a acestor evenimente reprezintă relații de „simbioză” în urma cărora PSRM se asigură de beneficii prin utilizarea resurselor administrative ale Președinției.  

Totodată, CEC a recomandat concurentului electoral Partidul Politic „Partidul Socialiștilor din Republica Moldova” să se abțină de la utilizarea resurselor administrative prin intermediul Președinției Republicii Moldova.

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.