Chişinău
-4C
Cer acoperit
Umiditate: 74%
Vânt: 20km/h North
Presiunea: 1037

Editorialist: Ilan Șor l-a discreditat complet pe Igor Dodon

sursa foto: presedinte.md
Președintele Igor Dodon este taxat dur de analiștii politici, pentru comportamentul său de vasal în raport cu liderul de la Moscova, Vladimir Putin. Jurnalistul Nicolae Negru consideră, într-un editorial publicat de Ziarul Național, că Dodon se comportă ca un „calic” și ca o rudă săracă.
”E jalnică situația când un președinte se comportă ca un „calic”, ca o rudă săracă, lingușindu-se, cântându-i osanale șefului unui stat agresor, care a ocupat pe cale militară, prin vărsare de sânge, o parte din teritoriul statului nostru și al vecinilor, mai aplicându-ne și pedepse economice. Putin îl umilește pe Dodon răsfățându-l cu atenția sa, oferindu-i daruri electorale și personale, servicii pentru care nu plătește, cum ar fi avionul GazpromAvia, pe care i l-a pus la dispoziție”, scrie Nicolae Negru.
Autorul se referă și la dezvăluirile lui Ilan Șor, privind finanțările ilegale de care a beneficiat Igor Dodon, care îl discreditează complet.
”Și ca discreditarea lui Dodon să fie completă, mai aflăm zilele acestea că sursa veniturilor sale dubioase nu sunt părinții săi, după cum declara el cu inocența unui mitoman, ci același Șor care l-a corupt și l-a denunțat pe Filat. Șor pretinde că i-a transportat pe Dodon și familia sa cu avionul privat, că i-a cărat lui Dodon genți pline cu bani, finanțându-i două campanii electorale. Răspunsul Președinției la afirmațiile primarului de Orhei e o mostră de eschivare de la răspuns. Faptul că aceste dezvăluiri nu clatină, conform sondjelor, încrederea putiniștilor locali în Dodon este amăgitor. Ei așteaptă reacția lui Putin”, conchide Nicolae Negru.

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.