C
Umiditate:
Vânt: km/h
Presiunea:

Năstase cheamă alegătorii să nu voteze medicii, profesorii și artiștii care vor candida independent

sursa foto: privesc.eu

O nouă perlă din puțul gândirii lui Andrei Năstase: artiștii, medicii și profesorii care vor candida independent sunt trădători șantajabili: „în această campanie electorală nu există loc pentru candidați independenți”. Astfel, Andrei Năstase cheamă alegătorii să nu voteze nici un medic, profesor sau artist care nu este afiliat blocului electoral din care face parte.

Liderul ACUM recurge la o veche lozincă bolșevică "Oricine nu este cu noi este împotriva noastră".  Această expresie a devenit populară în Rusia Sovietică în primii ani după lovitura de stat din octombrie, justificând represiunile împotriva celor care au o altă poziție de cât cea a bolșevicilor.

Andrei Năstase susține că în această campanie electorală nu există loc pentru candidați independenți şi că aceștia sunt supuși unor persecuții de Partidul Democrat să candideze în scrutinul din 24 februarie. Ca de obicei, Andrei Năstase nu a adus nici un argument sau o probă în sprijinul afirmațiilor sale și n-a fost prezentat nici un caz concret (!) a unui medic, pedagog sau artist care ar candida independent contrar voinței sale. 

Este curios că partidul lui Andrei Năstase, potrivit tuturor sondajelor de opinie, se bucură de un sprijin ce nu depășește 10%. Lista electorală ACUM abundă de ONG-iști și funcționari de partid care nu lucreză nicăieri. Medicii și profesorii ce lucrează astăzi în învățământ, incluși pe listă ACUM, pot fi numărați pe degete! În primii 10 din listă, care ar avea o anumită șansă de a accede în parlament pe liste de partid și asta doar în cazul în care ACUM ar acumula aprox. 20% din voturi pe liste de partid (!), este inclusă doar dna Liliana Nicolăescu-Onofrei, in rest nici un profesor, nici un medic și nici un artist.

Acest îndemn bolșevic, este în deplină concordanță cu nivelul intelectual al autorului său. Aici chiar nu surprinde nimic. Ceea ce surprinde, este  asumarea unui asemenea mesaj  deocheat, de către dna Maia Sandu, care a fost ministru al educației și care de fapt s-a sprijinit în campania prezidențială pe intelectualitate.

 Andrei Nastase nu s-a complicat să explice bunăoară, cu ce ar fi mai moral, spre exemplu românofobul Alexadru Slusari, de cât un pedagog sau un medic care se bucură de respectul unei comunități locale și care ar avea șanse și capacitatea sa-l bată pe un candidat de-a lui Dodon? Pentru simplu motiv că nu face parte din gașca lui A. cu M.?

Chiar dacă s-a referit la medici, profesori sau artiști, din mesajul lui Năstase rezulta clar că orice persoană ce nu candidează din partea ACUM este trădător, vândut sau șantajabil. Prin astfel de mesaje de sorginte bolșevică, Blocul Electoral ACUM nu face nimic altceva decât să-și limiteze propriul bazin electoral.

Astfel de declarații nu fac altceva decât să consolideze percepția tot mai clară a societății că această construcție politică numită ACUM, capătă trăsăturile unei secte politice marginale, ghidată de propriile obsesii și frustrări, de cât a unui partid cu șanse să devină o forță influență în viitorul parlament.

sursa: Departamentul politic timpul.md 

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.