Chişinău
8C
Cer acoperit
Umiditate: 62%
Vânt: 11km/h NW
Presiunea: 1019

Chirtoacă, supărat că Năstase promovează inițiativele lui Plahotniuc

Liberalul Dorin Chirtoacă este indignat de faptul că liderul Partidului Platforma „Demnitate și Adevăr”, Andrei Năstase, ar fi îndemnat cetățenii să iasă la vot și să susțină inițiativa lui Vlad Plahotniuc de a micșora la 61 numărul deputaților din Parlamentul R. Moldova.

“Nu este în regulă să fie susținute inițiativele lui Plahotniuc. Ele sunt electorale și nedemocratice. Scopul „referendumului”, promulgat și astfel susținut de sluga Dodon, deși a spus că încă se gândește, este să determine alegătorul să voteze pentru PD, după ce se vor pronunța „pentru” revocarea deputaților și micșorarea numărului acestora”, a scris Chirtoacă pe Facebook, cu referire la declarațiile lui Năstase făcute ieri-seară în cadrul unei emisiuni televizate.

Noul lider al PL îi transmite lui Năstase că „a susține referendumul este ca și cum ai face indirect campanie PD-ului”.

„PL nu susține și respinge manipulările PD, numite referendum din 24 februarie 2019. Delegația UE în R. Moldova a spus că aceste inițiative nu corespund practicilor democratice. Discuții despre cât de mare să fie Parlamentul putem avea doar atunci când vom avea din nou democrație”, a subliniat sursa citată.

De menționat că PPDA a promovat anterior ideea de a micșora numărul deputaților, la fel ca și cea privind alegerea președintelui direct de către popor. Năstase crede că nu e rău să avem mai puțini deputați, doar că Vlad Plahotniuc ar fi „deturnat o idee nobilă a PPDA, care urma să se materializeze încă în 2015”.

 

sursa: ziarulnational.md

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.