Chişinău
7C
Cer acoperit
Umiditate: 53%
Vânt: 15km/h West
Presiunea: 1019

Liderul PL, Dorin Chirtoacă, îi cere socoteală lui Viorel Țopa: Când ne lămuriți ce s-a întâmplat cu creditul luat de la BEM în anii 2000?

sursa foto: pl.md

Noul președinte al Partidului Liberal (PL), Dorin Chirtoacă, a răspuns acuzațiilor lansate de Viorel Țopa, unul dintre finanțatorii Partidului Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA). Chirtoacă afirmă că sugestia lui Țopa, precum că PL va lupta cu PAS și PPDA, după ce instanța de judecată a anulat toate restricțiile în privința sa înainte de Congresul formațiunii, ar fi greșită.

„Voi participa la mai multe emisiuni TV în zilele următoare și voi prezenta mai multe detalii despre dosarele penale politice care, cu restricții sau fără, merg înainte bine-merci, iar scopul lor nu este unul bun deloc. Nu am niciun fel de experiență în a colabora cu Plahotniuc, spre deosebire de dvs., care în anul 2005 ați făcut împreună atacul asupra „Victoriabank” și v-ați ars. Niciodată nici măcar nu m-am văzut cu respectivul și nici nu am de gând”, a scris Chirtoacă într-o postare pe Facebook.

Fostul primar, cercetat penal în dosarul parcărilor cu plată, este indignat și de „insinuarea cu tranzacțiile, conspirațiile sau compromisurile” la care a făcut referire Viorel Țopa, dar și de comparația cu Ilan Șor.

„Eu nu am cu ce să fiu șantajat, chiar dacă unii ar vrea să creeze asemenea impresii, pornind de la cazuistica altora. Aceasta evident îi enervează pe toți, în primul rând pe Plahotniuc, dar și pe ceilalți care vor să ajungă la putere și să facă la fel. Dvs. în schimb, când ne lămuriți, totuși, ce s-a întâmplat cu creditul luat de la BEM în anii 2000 și de ce ați mers pe mâna lui Plahotniuc în anul 2005?”, întreabă Chirtoacă.

Amintim că Viorel Țopa a spus că anularea tuturor restricțiilor în privința lui Chirtoacă nu ar fi întâmplătoare și că în spatele acestei decizii ar sta Vlad Pahotniuc.

sursa: ziarulnational.md

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.