Chişinău
-4C
Cer acoperit
Umiditate: 74%
Vânt: 20km/h North
Presiunea: 1037

Șoc total la PAS după raportul privind fundația serviciilor ruse și legătura cu Maia Sandu! Partidul ei face apel la presă să nu mediatizeze

sursa foto: PAS
Partidul Acțiune și Solidaritate cere presei să nu mediatizeze raportul comisiei de anchetă în cazul Open Dialog. Și asta după ce documentul a demonstrat că PAS și PPDA au beneficiat de finanțări din partea Open Dialog, care au provenit din laundromat și miliardomat.
„Venim cu un îndemn către întreaga societate și către presă să oprim această mascaradă, căci prin promovarea discuțiilor despre acest subiect nu facem decât să promovăm o minciună lansată de PD în stilul propagandei de la Kremlin și să amplificăm o înșelăciune creată de regim pentru a devia atenția de la probleme grave și de la investigații serioase”, se arată în reacția formațiunii condusă de Maia Sandu.
În raportul comisiei se arată că Fundația „Open Dialog” este finanțată din tranzacții cu Ministerul Apărării de la Moscova, vânzări de armament, plăți din zone offshore, dar și din Laundromatul Rusesc, pus la cale de raiderul Veaceslav Platon, cu sprijinul serviciilor secrete ruse. Ultimul este prezentat de către Fundația Open Dialog drept disident politic și victimă a guvernării de la Chișinău.
 
În raportul Comisiei de anchetă se mai spune că unii actori politici de la Chișinău, cum ar PAS sau PPDA, s-au lăsat atrași în acțiuni subversive împotriva Republicii Moldova, fapt care intră sub incidența Codului Penal, la capitolul ”Trădare de Patrie”.
 
În consecință, Comisia de anchetă a recomandat Procuraturii Generale, Serviciului de Informații și Securitate, dar și Ministerului Afacerilor Interne să investigheze materialele și concluziile conținute în raport.

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.