Chişinău
7C
Cer acoperit
Umiditate: 53%
Vânt: 15km/h West
Presiunea: 1019

ULTIMA ȘANSĂ DE LA CANDU

sursa foto: curentul.md

Votarea proiectului de introducere a integrării europene în Constituția a fost amânată pentru săptămâna viitoare. Președintele Parlamentului, Andrian Candu, a declarat că a cerut plenului Legislativului această amânare în speranța că deputații din partidele pro-europene vor susține acest deziderat strategic pentru țară.

„Ceea ce s-a întâmplat astăzi în sala plenului nu ar fi trebuit să se întâmple, daca oamenii care azi s-au manifestat ar fi pus interesele țării mai presus de interesele politice, de partid sau frustrările politice”, a declarat Candu la un briefing susținut după ședință. 

”Am solicitat plenului permisiunea de a amâna acest vot. Poate în ceasul al 12-lea unii poate vor deveni mai înțelepți, alții poate au nevoie de o noapte de gândire ca să ia decizie. Acest vot a fost amânat pentru săptămâna viitoare. Doar o săptămâna mai avem pentru a găsi eventual un compromis. Să uităm toți de trecutul și confruntarea politică și să ne gândim toți la viitorul acestei țări și la generațiile care vin”, a mai spus Andrian Candu.

Amintim că deputații liberali și liberal-democrați au declarat astăzi că nu vor susține proiectul de introducere a sintagmei ”integrare europeană” în Legea Supremă. 

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.