Chişinău
7C
Cer acoperit
Umiditate: 53%
Vânt: 15km/h West
Presiunea: 1019

Darie și Țăranu: Includerea în Constituție a obiectivului Integrării Europene este unica noastră salvare!

sursa foto: publika.md

Votul pentru includerea integrării europene în Constituție este unul pentru identitatea noastră europeană. De această părere este comentatorul politic Vlad Darie. Opinia a fost exprimată la emisiunea Fabrika de la Publika TV.

„Am citit aproape toate comentariile față de inițiativa PD de a modifica Constituția. Dezbaterile acestea sunt puțin deplasate. Acum se votează identitatea noastră europeană. De aici derivă foarte multe lucruri. Integrarea europeană este salvarea noastră”, a declarat Vlad Darie.

La rândul său, analistul politic Anatol Țăranu spune că includerea integrării europene în Constituție ar facilita parcursul european al Republicii Moldova şi ar face ca acest vector să devină ireversibil. 

„Introducerea unei asemenea sintagme în Constituție, indiscutabil, dacă nu ar facilita parcursul european al ţării, cel puțin ar face dificilă încercarea de a dezbate Republica Moldova de pe acest drum, în cazul în care la guvernare în R. Moldova ar putea să vină forțele antieuropene”, a declarat Anatol Ţăranu.

HOTNEWS.MD

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.