Chişinău
8C
Cer acoperit
Umiditate: 62%
Vânt: 11km/h NW
Presiunea: 1019

Maia Sandu s-a răzgândit în privința rolului lui Vlad Filat în furtul miliardului – a fost implicat

sursa foto: Today.MD

Maia Sandu spune clar că fostul său șef de partid, Vlad Filat, a fost implicat în furturile din sistemul bancar. În cadrul unei emisiuni de la N4, actualul lider al Partidului Acțiune și Solidaritate a declarat că fără fostul președinte al PLDM și ex-prim-ministru, furtul miliardului nu era posibil.

”În cazul lui Filat, este clar că asemenea lucruri nu se pot întâmpla fără ca prim-ministrul să știe, este clar că nu s-au putut întâmpla fără contribuția celor de la BNM, Procuratură, CNA”, a spus Maia Sandu.

Amintim că fostul șef al PLDM, Vlad Filat, a fost condamnat la 9 ani de închisoare în baza autodenunțului ex-președintelui consiliului de administrație al Băncii de Economii Ilan Șor. Acesta a declarat că Filat a primit de la el, prin șantaj, 250 de milioane de dolari din băncile controlate pe atunci de Șor – Banca de Economii, Banca Socială și Unibank.

Maia Sandu a precizat, însă, că nu știe în ce măsură acesta este vinovat, pentru că procesul lui Filat a fost închis. Este de menționat că Sandu a fost ministru în guvernul care a votat acordarea garanțiilor de stat pentru Banca Națională a Moldovei ca să ofere credite de urgență celor 3 instituții financiare devalizate.

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.