Chişinău
-1C
Cer în general noros
Umiditate: 86%
Vânt: 7km/h North
Presiunea: 1014

Lebedinschi ezită să răspundă din ce surse și-a cumpărat apartament într-un complex de lux

sursa foto: tribuna.md

Consilierul prezidenţial Maxim Lebedinschi ezită să răspundă exact din ce surse și-a cumpărat un apartament într-un complex de lux din centrul Capitalei. Asta după ce în presa au apărut mai multe informaţii despre averile familiei lui şi problemele pe care le are cu legea. 

"- Din ce surse aţi procurat apartament? - Din surse legale. -Apartament într-un compex de lux din centrul Capitalei. - Eu v-am răspuns", a spus Lebedinschi.

Maxim Lebedinschi a ajuns în atenţia opiniei publice după ce s-a căsătorit cu Valeria Balaban, fiica fostului procuror general Valeriu Balaban. Presa a scris că socrul său a intrat în vizorul CNA pentru faptul că a obținut o avere de invidiat când era la șefia Procuraturii Generale. Balaban e învinuit că a dispus procurarea unei clădiri la un preţ de patru ori mai mare decât cel real.

Lebedinschi sare în apărarea socrului: "Vreau să menţionez că socrului meu nu este imputată o infracţiune care este legată de corupţie sau care ar pune dubii la modul de obţinere a proprietăţii sale, de obţinerea proprietăţilor de către soţia mea. În rest acest subiect vizează viaţa mea personală şi vă urez o zi bună în continuare". 

Presa a mai scris că soția lui Maxim Lebedinschi, Valeria, a dat în judecată Procuratura Anticorupție pentru că oamenii legii i-au pus sechestru pe mai multe proprietăţi amplasate în afara Chişinăului. Este vorba de mai multe construcţii şi un teren cu o suprafață de peste 6700 de metri pătrați. Lebedinschi insistă că toate proprietăţile au fost cumpărate legal de soția sa, dar nu a explicat din ce surse, mai ales că avea 20 de ani când a devenit proprietara acestora. În 2015, consilierul președintelui a fost protagonistul unei înregistrări audio în care a fost surprins cum înjură ca la ușa cortului.

La începutul anului, Lebedinschi a fost implicat într-un nou scandal după ce a denunțat la SIS inițiativa autorităților din Ialoveni de a organiza mai multe activități în Anul Centenarului, deși el deţine cetățenie română din septembrie 2013.

sursa: Publika.MD

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.