Chişinău
-1C
Cer în general noros
Umiditate: 86%
Vânt: 7km/h North
Presiunea: 1014

Un partener al lui Veaceslav Platon în afacerile de spălare de bani a fost reținut la Moscova

sursa foto: zgd.md
Unul dintre principalii parteneri de la Moscova ai oligarhului Veaceslav Platon în ”Laundromatul Rusesc” a fost reținut de Comitetul de Anchetă al Federației Ruse. Este vorba despre omul de afaceri Valeri Markelov, despre care portalul de investigații zeppelin.md a scris că e un personaj apropriat de FSB și capul unui veritabil imperiu financiar, creat pe seama Căilor Ferate Ruse. Markelov este acuzat de corupție și spălare de bani, după denunțurile bancherilor Alexandr Antonov și Gherman Gorbunțov.
Potrivit unei investigații realizată de portalul Zeppelin, parteneriatul dintre Veaceslav Platon și Valeri Markelov a vizat și atacul raider asupra “Universalbank”, de la Chișinău, produs în anul 2011.
 
”Platon se implică plenar, la comanda patronilor săi din FSB, în atacul raider asupra “Universalbank” a lui Gherman Gorbunțov, cu care grupul Yakunin de la Căile Ferate Rusești (RJD) intrase în reglări de conturi, încercând să recupereze o pretinsă datorie”, scriu cei de la zeppelin.md. În aceste reglări de conturi erau implicați Boris Ușerovici și Valeri Markelov. 
 
Conform unei scheme identice celei aplicate în Laundromat, cu ajutorul judecătorilor moldoveni subordonați, Platon îl deposedează în 2011 pe Gorbunțov de banca de la Chișinău. Iar operațiunea este realizată cu implicarea directă a lui Renato Usatîi.

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.