Chişinău
8C
Cer acoperit
Umiditate: 62%
Vânt: 11km/h NW
Presiunea: 1019

Duplicitatea politică a lui Năstase: La Moscova este anti-unionist, la București se declară „român verde”

sursa foto: privesc.eu

Liderul PPDA, Andrei Năstase, își etalează din nou oportunismul și duplicitatea politică. În presa de la Moscova el spune că este împotriva unii cu România, în schimb la București declară cu totul altceva.

Astfel, la ultima ședință Consiliului Național al PNL România Năstase a spus, în prezența lui Klaus Iohanis, că așteaptă schimbări pentru „noi românii din Basarabia” și speră în lucruri raționale pe „malurile Prutului”.

Declarația lui Năstase a fost taxată de jurnalistul valeriu Reniță, întrun material publicat pe blogul său.

„În opoziția moldovenească există puțini oameni care cred într-o Moldovă liberă și independentă. Aceștia demult au trădat-o în favoarea României”, a scris Reniță.

Amintim, în context, că, recent, Andrei Năstase a declarat, pentru un post TV din Rusia, că nu este unionist, ci doar deține pașaport românesc, iar zvonurile că și-ar dori unirea cu România sunt niște aiureli.

„Jurnalist rus: – Sunteți numit politician pro-român, se spune că, dacă veți ajunge la putere, veți lansa o mișcare pentru a vă uni cu România.

Năstase: – Sunt aiureli, mă iertați pentru expresie, dar nu este adevărat. Trebuie să știți, eu îmi iubesc țara, m-am născut aici și vreau ca Moldova să devină stat european. Vreau ca noi să trăim în prietenie aici, deoarece suntem o societate multiculturală și i-am chemat mereu la unitate pe toți oamenii care trăiesc în Moldova. În primul rând, vreau să vă spun că eu tot am pașaport românesc, la fel cum au cred, un milion de cetățeni moldoveni, dar asta nu schimbă esența”.

În același timp, tot mai multe voci îl acuză pe Andrei Năstase că ar reprezenta interesele Rusiei în regiune. Un argument în acest sens ar fi și marginalizarea electoratului unionist atât la proteste, cât și în interiorul partidului pe care îl conduce.

sursa: evenimentul.md 
 

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.