C
Umiditate:
Vânt: km/h
Presiunea:

Jenant: „Năstase - multe case” cere din nou bani de la cetățeni, pentru a-și promova imaginea

sursa foto: telegraph.md
Liderul PPDA, Andrei Năstase, spune că a ajuns la fundul sacului și cere din nou bani de la cetățeni pentru acțiunile de protest ale formațiunii sale. Într-o intervenție live pe Facebook, acesta se plânge că fără contribuția financiară a oamenilor îi va fi mult mai greu să rămână vizibil. 
”Avem nevoie de resurse pentru a funcționa ca forță capabilă să se organizeze și să organizeze activitățile necesare pentru continuarea luptei noastre comune. Fără contribuția dvs., va fi mult mai greu să fim vizibili”, spune liderul PPDA, în live-ul de pe Facebook. 
Nu este pentru prima dată când Năstase cere bani pentru proteste. Anterior, acesta a cerut donații de la cetățeni și a obligat organizațiile teritoriale ale formațiunii sale să strângă bani pentru orășelul de corturi pe care l-a instalat în PMAN. Acest lucru a fost scos la iveală de mai mulți activiști ai Platformei DA din raionul Orhei, care au ales să părăsească formațiunea. 
 
La o ședință cu activiștii de partid din Orhei, Năstase a recunoscut că pentru proteste au fost colectate din donații 50 de mii de euro, dar nu a putut să explice pe ce au fost cheltuiți banii. 
 
Ulterior, participanții la acea ședință au povestit că Năstase cerea ca fiecare filială teritorială să adune câte 15.000 de lei lunar. Aceștia l-au acuzat că banii colectaţi de la protestatari în Piaţa Marii Adunări Naţionale, în anii 2015-2016, erau folosiţi doar pentru a-i face imagine lui Năstase, nu pentru dezvoltarea partidului. 
 
Amintim că și în campania electorală pentru alegerile din 20 mai și 3 iunie, liderul PPDA se declara sărac lipit pământului și cerea bani de la locuitorii Capitalei, pentru a-și promova imaginea. Solicitarea lui Andrei Năstase părea stranie, ținând cont de informațiile publicate în presă privind averea sa. Astfel, liderul PPDA  a reuşit să-şi cumpere în 2017 un teren agricol. Lotul se adaugă celorlalte nouă pe care le deţine.
 
Năstase mai are în proprietate 11 case, iar  cea mai scumpă este situată într-un cartier rezidenţial din Capitală și, potrivit experților imobiliari, ar valora nu mai puțin de 7 milioane de lei. Presa a mai scris că finul oligarhului condamnat Victor Țopa, mai are o casă luxoasă în oraşul Bad Homburg din Germania, la 25 de kilometri de Frankfurt.
 
Presa de investigație a mai scris că liderul PPDA şi-a folosit propria mamă în operaţiuni de spălare a banilor proveniţi de la penalii Ţopa. Astfel, potrivit portalului RISE Moldova, Năstase a depus pe conturile ei, prin transferuri de la companii offshore, peste 5,6 milioane de lei, sumă retrasă în perioada 2009 - 2012. Același scenariu a fost aplicat şi în cazul soacrei.Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.