Chişinău
1C
Cer acoperit
Umiditate: 93%
Vânt: 18km/h WNW
Presiunea: 1015

Plahotniuc: Am mai demonstrat cât de falsă este teza statului capturat. Astăzi nu există un singur pol al puterii în RM

sursa foto: pdm.md

Este o absurditate să vorbești despre un ”stat capturat”, când alegerile prezidențiale sunt câștigate de opoziția de stânga, iar cele pentru Chișinău de opoziția de dreapta. Acest lucru a fost scos în evidență de către președintele Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, într-un interviu pentru tribuna.md.

”Rezultatul alegerilor din capitală aduce mai mult echilibru în stat, opoziția de dreapta are acum ocazia să treacă de la vorbe la fapte, să demonstreze de ce e capabilă. Astăzi nu există un singur pol ar puterii în Republica Moldova, fiindcă vedem că ea este deținută în mod fragmentar de principalele forțe politice din țară – de stânga, de centru, de dreapta. Am putea spune că pe unele dimensiuni importante ale guvernării, avem un „stat capturat” de forțele de opoziție, dacă ar fi să folosim retorica unora”, a spus Plahotniuc.

Faptul că alegerile din Chișinău au fost câștigate de un reprezentant al opoziției de dreapta demonstrează că în ciuda speculațiilor și a unor campanii de manipulare, alegerile s-au desfășurat democratic și corect.

”Vă amintiți cât de multe manipulări au existat în această campanie electorală că alegerile vor fi fraudate, în ambele tururi tema asta a fost una principală. S-a dovedit că nu a fost așa și că totul a fost doar minciună și victimizare. Din păcate, cei care au promovat aceste mesaje false nu au avut apoi bunul simț să aprecieze public modul în care s-au desfășurat aceste alegeri, s-au bucurat însă de rezultatul lor”, a spus Plahotniuc.

sursa: politics.md

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.