Chişinău
5C
Cer acoperit
Umiditate: 81%
Vânt: 9km/h ENE
Presiunea: 1025

Ce i-a dăruit Poroșenko premierului Filip (VIDEO)

sursa foto:

Decizie de importanţă majoră luată la Kiev. Preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, a promulgat legea cu privirea la controlul comun la frontiera moldo-ucraineană. În timpul promulgării legii, Poroşenko a declarat că aceasta este un cadou pentru premierul Pavel Filip de ziua lui, notează publika.md.

 

De acum încolo, Chişinăul va putea controla pe deplin graniţa cu Ucraina, inclusiv la toate punctele de pe segmentul transnistrean. Documentul a fost semnat de liderul de la Kiev în prezenţa premierului Pavel Filip.

Tradiţional, cei doi s-au salutat în limba română.

Pavel Filip și Petro Poroșenko au menționat că legea va asigura o luptă mai eficientă împotriva criminalității și contrabandei la hotar și va spori securitatea regională. 

Până în prezent, controlul mixt la frontiera moldo-ucraineană era efectuat în şase vămi. Printre acestea se numără şi punctul de trecere Cuciurgan - Pervomaisk, de pe segmentul transnistrean, acolo unde verificările comune au început în iulie 2017.

Petro Poroşenko şi Pavel Filip, care au participat la inaugurare, au dezminţit atunci informaţiile autorităţilor de la Tiraspol şi au declarat că decizia luată nu va crea nicio blocadă a regiunii transnistrene.

Între Moldova şi Ucraina există 68 de puncte de trece a frontierei, dintre care 25 pe segmentul transnistrean.

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.