Chişinău
0C
Cer acoperit
Umiditate: 100%
Vânt: 7km/h NNW
Presiunea: 1008

Alina Russu explică: grupul de inițiativă a încălcat mai multe prevederi legale ce țin de procedură

sursa foto: epochtimes-romania.ro

Președintele Comisiei Electorale Centrale a enumerat principalele nereguli depistate în setul de documente, depus de grupul de inițiativă pentru organizarea referendumului de anulare a votului mixt. 

Potrivit Alinei Russu, grupul de inițiativă a încălcat mai multe prevederi legale ce țin de procedură.

”Au fost mai multe vicii în ceea ce vizează participanții la adunare constituantă și de asemenea a fost indicat eronat numărul de voturi pentru subiectul propus pentru vot și, mai cu seamă, pentru proiectul de lege cu privire la abrogarea legii 154. Ori textul proiectului de lege adoptat de adunarea constituantă nu corespunde cu textul proiectului de lege depus de către reprezentanții biroului executiv al grupului de inițiativă la CEC. Și mai este un aspect care nu trebuie de neglijat – grupul de inițiativă nu a venit cu o soluție vizavi de efectele abrogării acestei legi cu privire la modificarea Codului Electoral, astfel creând un vid legislativ”, a spus președintele CEC.

Amintim că, CEC a respins cererea de înregistrare a grupului de inițiativă pentru desfășurarea referendumului republican legislativ în cadrul ședinței de vineri.

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.