Chişinău
12C
Cer în general noros
Umiditate: 88%
Vânt: 13km/h North
Presiunea: 1020

Congresmani americani, în dialog cu Vlad Plahotniuc: SUA susțin integrarea europeană a Moldovei

sursa foto: pdm.md

Aspecte de securitate pentru Republica Moldova, dar și reformele interne au fost discutate de către președintele Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc, la întâlnirile cu doi congresmani americani, membri ai Comitetului pentru Afaceri Externe al Camerei Reprezentanților. Este vorba despre congresmanul Joe Wilson din Carolina de Sud membru al Comitetului pentru Servicii Armate și Michael McCaul, președintele Comitetului pentru Securitate Internă.

Liderul PDM conduce o delegație a Coaliției de guvernare din Republica Moldova, care efectuează o vizită de lucru în SUA. Congresmanul Michael McCaul și-a manifestat îngrijorarea față de propaganda rusă în Moldova și în alte țări europene, exprimându-și de asemenea sprijinul pentru eforturile țării noastre de a combate agresivitatea Rusiei. De asemenea, oficialul american și-a afirmat susținerea puternică pentru obiectivul Republicii Moldova de integrare europeană.

Congresmanul Joe Wilson s-a interesat de ultimele evoluții din regiunea transnistreană, adăugând că rezolvarea conflictului transnistrean e importantă pentru Moldova și pentru regiunea ei geografică. Joe Wilson a încurajat finalizarea gazoductului care leagă Republica Moldova de România și a spus că va susține proiectele energetice ale țării noastre. El a afirmat că vede „doar un viitor pro-european” pentru Republica Moldova.

f66ac8235758b4e8fffe210489afe831

4c119e7d13260050041a456524f827f3

Vlad Plahotniuc le-a vorbit oficialilor americani despre reformele realizate în țara noastră – atât cele privitoare la instituțiile statului, cât și cele legate de economie și mediul de afaceri. El a vorbit de asemenea despre eforturile Republicii Moldova de interconectare energetică cu Uniunea Europeană pentru asigurarea alternativei la aprovizionarea cu energie, dar și despre progresele recente din dosarul transnistrean.

Liderul Coaliției de guvernare a reafirmat în același timp dorința țării noastre de a continua parcursul european: „Viitorul Moldovei este în Europa. Vom continua reformele și vom merge înainte spre Vest”. În finalul discuțiilor, Vlad Plahotniuc a adresat congresmenilor americani invitația de a vizita Republica Moldova.

La întrevederile cu congresmenii Michael McCaul și Joe Wilson au participat, alături de Vlad Plahotniuc, vicepreședintele democrat Andrian Candu și președintele PPEM Iurie Leancă.

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.