Chişinău
12C
Cer în general noros
Umiditate: 82%
Vânt: 15km/h North
Presiunea: 1019

Reacția PD: Este ultima încercare a lui Dodon de a se agăța de propaganda prin care spera să manipuleze în continuare oamenii

sursa foto: canal2.md

Reprezentanții Partidului Democrat (PD) susțin că „au luat act” de declarația președintelui Igor Dodon, care a anunțat că nu va promulga în niciun caz legea privind combaterea propagandei rusești pe teritoriul R. Moldova.

Solicitat de Ziarul NAȚIONAL să comenteze declarația șefului statului, purtătorul de cuvânt al PD, Vitalie Gămurari, a declarat:

„Aceste declarații sunt populiste și reprezintă o ultimă încercare a lui de a se agăța de propaganda prin care spera să manipuleze în continuare oamenii”.

Democratul a amintit că președintele este obligat, conform Constituției, să promulge această lege importantă pentru asigurarea securității informaționale a R. Moldova.

„Dacă președintele nu va promulga legea votata astăzi în Parlament, atunci aceasta va fi votata a doua oara și președintele va fi obligat, conform Constituției, să o promulge. Dacă însă va decide să încalce Constituția din nou, ca în cazul numirii ministrului Apărării, vom fi nevoiți sa facem demersurile care se impun atunci când președintele țării sfidează Legea Supremă”, a conchis Gămurari.

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.