Chişinău
12C
Cer în general noros
Umiditate: 82%
Vânt: 13km/h North
Presiunea: 1019

Proiectul de lege privind interzicerea propagandei mediatice, adoptat de Parlament

sursa foto: parlament.md

Proiectul de lege privind securizarea spațiului informațional care a fost înaintat de către Partidul Democrat a fost adoptat astăzi în Parlament. Proiectul a fost votat de către 61 de deputați în lectură finală.

Inițiativa a fost susținută de către aleșii din partea PDM, PPEM, PL și PLDM. Deputații PCRM și PSRM nu au susținut inițiativa legislativă semnată de democrați și parlamentari din PPEM.

Potrivit autorilor, proiectul vine să interzică programele informativ-analitice, știrile și emisiunile cu caracter militar ale posturilor din statele care nu fac parte din Convenția europeană privind televiziunea transfrontalieră.  Acest act internaţional nu a fost ratificat până acum de Federaţia Rusă, scrie politics.md.

Documentul prevede sancţiuni de la 40000 până la 70000 de lei pentru încălcarea prevederilor legii. În cazul abaterilor repetate, amenda se ridică la o sută de mii de lei, iar pedeapsa cea mai aspră va fi retragerea licenței postului TV.

Proiectul privind securizarea spațiului informațional a fost anunțat acum câteva luni de liderul democraților Vlad Plahotniuc în cadrul unui briefing de presă. Măsura vine să lupte cu produsele media cu caracter manipulator, în special cele provenite din Rusia.

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.