Chişinău
-1C
Cer în general noros
Umiditate: 86%
Vânt: 7km/h North
Presiunea: 1014

Plahotniuc vorbește limba română, iar colegii săi urmează să se decidă ce limbă vor să vorbească

sursa foto: captură privesc.eu

Președintele Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, vorbește limba română și indiferent cum le place unora să numească limba pe care o vorbesc, cel mai important este să o vorbească cât mai bine și să o folosească pentru a comunica, nu drept motiv de dispute și polemici politice. Declarația aparține purtătorului de cuvânt al Partidului Democrat din Moldova, Vitalie Gămurari, făcută în contextul solicitării unui grup de deputați, care vor schimbarea denumirii limbii române în Constituție. 

 

Potrivit lui Gămurari, în cadrul ședinței de astăzi, s-a pus în discuție și faptul ce limbă se vorbește în RM, iar opiniile au fost diverse. Gămurari a ținu să mai adauge că sunt membri PD care susțin introducerea limbii române în Constituție, dar există și dintre cei care sunt împotriva, precum dintre cei care încă nu s-au expus. Astfel, PD a luat decizia de a lăsa reprezentanților săi libertate totală de decizie pe acest subiect, urmând ca la etapa când acest proiect ajunge în discuții în Parlament, să fie reluate discuțiile și pe interiorul partidului.

”Președintele PDM, Vlad Plahotniuc, le-a cerut colegilor sa se expună, după ce el a făcut-o mai întâi și a spus ca limba pe care o vorbește el este romana și ca în general ceea ce consideră important este că indiferent cum le place unora să numească limba pe care o vorbesc, să o vorbească cât mai bine, corect și frumos, să o folosească pentru a comunica, nu ca motiv de dispute și polemici politice. Opiniile au fost diverse, sunt colegi care susțin introducerea limbii române în Constituție, sunt colegi care sunt împotriva, dar și unii colegi care încă nu s-au expus. Ca urmare, sunt mandatat să comunic ca decizia PDM este de a lăsa reprezentanților săi libertate totală de decizie pe acest subiect, urmând ca la etapa când acest proiect ajunge în discuții în Parlament, să fie reluate discuțiile și pe interiorul partidului, dacă va fi necesar”, a declarat Vitalie Gămurari.

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.