Chişinău
20C
Cer parţial noros
Umiditate: 46%
Vânt: 18km/h North
Presiunea: 1018

Ministrul Apărării va merge la Bruxelles // Decizia a fost salutată de NATO: Un semnal important

sursa foto: captura youtube

Purtătoarea de cuvânt a NATO, Oana Lungescu, a salutat decizia ministrului Apărării, Eugen Sturza, de a efectua prima sa vizită la Bruxelles. Într-un interviu pentru Radio Europa Liberă, Lungescu a menționat că este un semnal important în contextul parteneriatului pe care îl are Moldova cu Organizația Nord-Atlantică.

„Este un semnal important şi care este normal într-un parteneriat ca acesta, pe care îl avem cu Republica Moldova, care este un parteneriat de lungă durată şi pe care sperăm să-l întărim. Ne bucurăm că domnul ministru intenţionează să înceapă activitatea cu o vizită la Bruxelles”, a declarat Oana Lungescu.

Lungescu s-a referit și la următorii pași în consolidarea parteneriatului cu Republica Moldova, după deschiderea Biroului de legătură al NATO la Chișinău, care va avea loc în luna decembrie curent.

„Acesta este deja funcţional, pentru că şefa biroului este deja la Chişinău, din primăvară şi-a început acest mandat şi deschiderea fizică a biroului se va face în luna decembrie. Pot să vă asigur că nu este vorba nici de rea-voinţă de-o parte sau de alta şi nici de întârzieri voite, dar trebuie să avem în vedere că avem anumite proceduri financiare care trebuie respectate, pentru că, până la urmă, e vorba de fonduri publice NATO, care sunt girate cu foarte mare atenţie de cele 29 de ţări membre ale Alianţei", a mai declarat purtătoarea de cuvânt a NATO.

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.