Chişinău
5C
Cer parţial noros
Umiditate: 87%
Vânt: 4km/h Variable
Presiunea: 1023

Sondaj IRI // Moldovenii vor de la Guvern salarii, pensii, locuri de muncă. Doar 2% cred că trebuie să fie recuperat miliardul furat

sursa foto: gov.md

Datele sondajului IRI, date publicității astăzi, arată că cetățenii au cerințe concrete și pragmatice față de Guvernul Filip. Printre principalele lucruri pe care cetățenii le așteaptă de la Guvern se numără salariile, pensiile, locurile de muncă, precum și lupta cu corupția. La celălalt capăt al listei s-a poziționat returnarea „miliardului”.

Conform sondajului, doar 2 % dintre respondenți consideră că prioritatea Guvernului este întoarcerea miliardului. Aceasta în condițiile în care 35% dintre cetățeni vor de la Guvern salarii și pensii mai mari, iar 29% - locuri de muncă. Pe al treilea loc s-a clasat lupta cu corupția, 16% din respondenți considerând că aceasta este prioritatea Guvernului condus de prim-ministrul Pavel Filip.

Sondajul a fost realizat la comanda Institutului Republican Internațional, în perioada 23 septembrie -17 octombrie. Studiul a cuprins un eșantion de peste 1500 oameni din toată țara, marja de eroare fiind de +/- 2,5%.

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.