Chişinău
19C
Cer parţial noros
Umiditate: 52%
Vânt: 17km/h NNW
Presiunea: 1018

Doar PSRM, PAS și PD trec în Parlament! Năstase, Usatîi și Voronin nu trec pragul

sursa foto: elections.af

Doar trei formațiuni s-ar putea regăsi în următorul Parlament. Este vorba despre Partidul Socialiștilor, Partidul „Acțiune și Solidaritate” și Partidul Democrat. Acest lucru rezultă din cel mai recent sondaj, realizat de Fondul Opiniei Publice, la comanda ziarului „Timpul”.

Astfel, dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri parlamentare, 44,5% ar vota pentru Partidul Socialiștilor. Pe locul 2 s-ar clasa PAS cu 22,9%, iar pe locul trei – Partidul Democrat cu 5,5% din opțiunile electorale. PPDA, Partidul Comuniștilor și Partidul Nostru nu ar accede în Parlament, acumulând 3,6%, 3,3% și, respectiv, 2,8%. Pragul electoral este de 4% pentru formațiuni politice.

Situație similară se atestă și în cazul încrederii pe care o au respondenții față de personalitățile politice. Liderii clasamentului sunt președintele Igor Dodon și liderul PAS, Maia Sandu, cu 35,7% și, respectiv, 21,5%. Liderul democraților, Vlad Plahotniuc, s-a clasat pe locul 4, acumulând 2,1% din încrederea respondenților.

Sondajul a fost realizat în perioada 7-29 octombrie de către Fondul Opiniei Publice, la comanda ziarului Timpul. Volumul eșantionului chestionat este de 4517 oameni din 290 de localități din toată țara, având o marjă de eroare de +/- 1,5%.

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.