Chişinău
5C
Cer parţial noros
Umiditate: 87%
Vânt: 4km/h Variable
Presiunea: 1023

PPDA susține crearea unei alianțe cu PAS

sursa foto: captură video/ privesc.eu

Consolidarea structurilor teritoriale ale partidului şi participarea în cadrul următoarelor alegerilor parlamentare unei alianţe antioligarhice cu Partidul Acţiune şi Solidaritate. Sunt câteva dintre deciziile aprobate la Consiliul Politic Naţional al Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr, întrunit la sfârşitul săptămânii trecute.

„Organul ierarhic superior Biroului Politic al Platformei DA a aprobat cu unanimitate de voturi ale celor prezenţi eforturile acestuia de a consolida structurile teritoriale ale partidului, de aderare a formaţiunii la Familia Politică Popular-Europeană şi de unificare a opoziţiei antioligarhice şi democratice în perspectiva alegerilor parlamentare, locale şi prezidenţiale viitoare”, se spune într-un comunicat de presă al formaţiunii.

Consiliul Politic Național al Platformei DA a reiterat și faptul că unul din imperativele fundamentale ale formaţiunii rămâne a fi consolidarea societăţii în vederea eliberării statului din captivitate, democratizarea şi modernizarea Moldovei, edificarea unui stat de drept cu o economie funcţională în interesul cetăţeanului.

Anterior și Partidul Acţiune şi Solidaritate a postat pe facebook un mesaj prin care și-a exprimat dorința de a face o alianță cu Platforma DA la viitoarele alegeri parlamentare. Totuși acest ping-pong al declarațiilor despre o eventuală alianță sau mai ales despre formarea unui bloc comun pentru alegerile parlamentare, nu a fost oficializat. Și asta deoarece Maia Sandu și Andrei Năstase au viziuni diferite de a forma lista de candidați pentru fotoliul de deputat. În timp ce Năstase vrea să-și ia revanșa pentru alegerile prezidențiale, când s-a retras în favoarea Maiei Sandu ca urmare a publicării unor sondaje, insistă acum pe paritate, Maia Sandu vrea și de această dată drept criteriu de a întocmi lista comună, sondajele.

Mai mult ca atât, în cadrul unei emisiuni de la postul de televiziune, Imapct TV, vicepreședintele Platformei DA, Alexandru Slusari, a declarat că oficial nu există nici un fel de alianță între PPDA și PAS. Slusari a mai adăugat în cadrul aceleași emisiuni că la moment se poartă doar discuții.

În același timp, mai mulți analiști politici au explicat că Maia Sandu insistă ca criteriul de formare a unei liste comune de candidați într-un eventual bloc electoral comun să fie sondajele, deoarece ratingul lui Năstase este de doar 1%, iar în caz de alegeri, Platforma DA nu ar trece pragul electoral.

sursa: telegraph.md

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.