Chişinău
25C
Cer parţial noros
Umiditate: 61%
Vânt: 15km/h NNW
Presiunea: 1002

Filip, despre asistența macrofinanciară: Vom fi gata pentru a lua prima tranșă înainte de termen

sursa foto: captura privesc.eu

Premierul Pavel Filip a declarat astăzi că, în pofida speculațiilor, Republica Moldova este gata să primească prima tranșă din asistența macrofinanciară de 100 de milioane de euro oferită de Uniunea Europeană. Pavel Filip a menționat că țara noastră va îndeplini condițiile înainte de termen.

Pentru că s-a strecurat multă dezinformare în media pe parcursul săptămânii trecute, precum că R. Moldova nu și-a îndeplinit condiționalitățile pentru a primi asistența macrofinanciară. Și astăzi, cu colegii din Parlament, am constatat că este un fals. Pentru asistența macrofinancairă, care reprezintă 100 de milioane de euro, dintre care 40 de milioane este grantul, există 28 de condiționalități. Pentru a primi prima tranșă, preconizată pentru anul acesta, trebuie să realizăm 10 condiții, pe care practic le-am realizat. Au rămas încă 4, dar și acelea sunt în curs de realizare, pentru că aceste proiecte au fost aprobate de Parlament. Înainte de termenul care era prevăzut, noi vom fi gata pentru a lua prima tranșă”, a declarat Pavel Filip după ședința comună Guvern-Parlament.

Primul ministru a mai accentuat că veniturile la bugetul statului Republicii Moldova sunt suficiente pentru a realiza toate proiectele și programele prevăzute în Legea bugetului.

Noi nici nu am luat în calcul asistența macrofinanciară. Nu înseamnă că nu o vom primi. Ne-am asigurat și nu am luat în calcul și ne-am spus că dacă nu vom primi anul acesta, cu siguranță anul viitor”, a conchis Filip.

 

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.