Chişinău
29C
Cer parţial noros
Umiditate: 42%
Vânt: 4km/h Variable
Presiunea: 1012

Candidatura lui Eugen Sturza, din nou pe masa președintelui Dodon. Guvernul îl propune repetat

sursa foto: agora.md

Guvernul înaintează pentru a doua oară candidatura vicepreședintelui PPEM, Eugen Sturza, pentru funcția de ministru al Apărării. Potrivit premierului Pavel Filip, șeful statului este obligat să accepte nominalizarea.

În cadrul ședinței de astăzi a Guvernului, primul ministru a anunțat că va înainta repetat candidatura propusă de coaliția de guvernare la șefia Ministerului Apărării. Pavel Filip a mai declarat că președintele Igor Dodon este obligat să accepte candidatura lui Eugen Sturza, în caz contrar încalcă Constituția.

Voi înainta președintelui repetat candidatura aceleiași persoane. Dacă va refuza, înseamnă că încalcă Constituția țării. Avem o hotărâre a Curții Constituționale care foarte clar descrie această temă și îi spune că este obligat să accepte a doua nominalizare. Dacă o va face, suntem pregătiți să facem următorii pași ca să scoatem blocajul din jurul Ministerului Apărării”, a spus premierul.

La fel, premierul s-a arătat nedumerit de candidatura lui Victor Gaiciuc, propusă de președintele Dodon și i-a sugerat șefului statului să coboare cu picioarele pe pământ.

Nu pot explica înaintarea acestei candidaturi din partea președintelui. A făcut declarații că este gata să demită și Guvernul. Înțeleg că se inspiră de la un model din altă țară, pe care o frecventează foarte des. Îi sugerez să coboare cu picioarele pe pământ. Republica Moldova este o țară parlamentară. N-are nicio atribuție să vină cu propuneri de miniștri, cabinet de miniștri”, a adăugat Filip.

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.