Chişinău
24C
Cer parţial noros
Umiditate: 61%
Vânt: 7km/h East
Presiunea: 1001

Sugestia lui Candu pentru Dodon: „Degetele arătate guvernării mai pot fi și rupte la un moment dat”

sursa foto: curentul.md

Președintele Parlamentului Andrian Cadu a dat de înțeles președintelui Igor Dodon să fie mai atent atunci când vine vorba de declarații și pretenții în adresa guvernării, scrie Realitatea.MD.

„Altele ne interesează...legate de atitudinea lui, de comportamentul lui, de ieșirile emoționale, de datul din deget, care sunt departe de competențele prevăzute de Constituție pentru președintele RM într-o republică parlamentară. Atenție, degetele arătate mai pot fi și rupte la un moment dat”, a menționat Candu astăzi la conferința de totalizare a sesiunii parlamentare de primăvară-vară.

„Eu uneori îmi pun întrebarea dacă domnul Dodon cu adevărat este președintele Republicii Moldova, președintele cetățenilor și dacă cu adevărat urmărește și ar dori să apere interesele Republicii Moldova. Pe lângă faptul că a participat la evenimente pe care noi nu le agreăm şi nu ne-ar aduce niciun beneficiu să participăm la celebrări şi să stăm alături de așa-numitele autorități. Mai mult a atât, decizia de a oferi distincții celor care au luptat împotriva Republicii Moldova şi a cetățenilor noştri în conflictul din '92 depășește orice limită. Domnul Dodon știa de decizia autorităților de anu autoriza acest eveniment și știa că domnul Rogozi nu va ajunge la Chișinău, sau dacă va ajunge nu va participa la aceste evenimente. Dar amenințările și datul din deget al domnului Dodon s-ar putea să însemne încălcare de Constituție și nu stă bine unui președinte să amenințe cu proteste de stradă împotriva unor politici care nu vin decât să aducă respect pentru țară. Rămâne un mare semn de întrebare, atitudinea, declaraţiile pe care le-a făcut şi forma în care se comportă în ultimul timp, mai ales când este vorba de apărat interesele altui stat decât cel pentru care este menit el”, a adăugat speakerul Parlamentului.

Este de menționat că Igor Dodon intenționa să participe la manifestațiile anunțate de regimul separatist de la Tiraspol cu ocazia împlinirii a 25 de ani de la semnarea „Acordului cu privire la principiile reglementării paşnice a conflictului armat din regiunea transnistreană a Republicii Moldova”.

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.