Chişinău
19C
Ploaie
Umiditate: 88%
Vânt: 17km/h WSW
Presiunea: 1009

Comisia de la Veneția a dat mai multe recomandări R. Moldova pentru schimbarea sistemului electoral. Candu anunță că se va ține cont

sursa foto: parlament.md

Comisia de la Veneția a stabilit mai multe recomandări pentru schimbarea sistemului electoralal Republicii Moldova. Președintele Parlamentului, Andrian Candu spune că aceste recomandări vor fi îndeplinite când se va aproba schimbarea sistemului electoral.

Preşedintele Parlamentului a mai declarat că recomandările oferite de experţii Comisiei de la Veneţia ţin de formarea circumscripţiilor electorale, de votul în diasporă şi de votul în regiunea transnistreană.

Sunt prevăzute mai multe recomandări tehnice şi juridice. Ne-am asumat angajamentul să le implementăm. Este legat de formarea circumscripţiilor electorale, de votul în diasporă şi votul în Transnistria. Sunt elemente tehnico-juridice, recomandări pe care le-a dat Comisia de la Veneţia şi bineînţeles noi ne-am asumat angajamentul deplin să le implementăm", a declarat preşedintele Parlamentului pentru PUBLIKA TV.

Candu a mai adăugat că opinia Comisiei de la Veneţia va fi luată ca bază și că proiectul de lege urmează a fi îmbunătățit.

Sunt câteva elemente importante remarcate de Comisie la care noi vom trebui să lucrăm şi vom îmbunătăţi proiectul de lege. Proiectul de lege va fi supus în continuare dezbaterilor publice, iar toate recomandările tehnico-juridice Comisiei de la Veneţia vor fi implementate", a spus Candu.

Acum câteva zile, liderul PD, Vlad Plahotniuc, susținea că formațiunea pe care o conduce va analiza expertiza tehnico-juridică, în așa fel încât inițiativa să fie în acord cu standardele internaționale în materie electorală.

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.