Chişinău
14C
Cer senin
Umiditate: 67%
Vânt: 13km/h North
Presiunea: 1020

Andi Cristea, despre asistența financiară de 100 milioane euro pentru RM: „Este un pas bun înainte”

sursa foto: dw.com

Deputatul în Parlamentul European, Andi Cristea, a salutat decizia Consiliului Europei privind acordarea asistenței macrofinanciare de 100 milioane de euro acordată Republicii Moldova. Într-o postare pe Facebook, Andi Cristea a menționat că decizia de astăzi este „un pas bun înainte”.

Consiliul a salutat azi decizia negociata impreuna cu Parlamentul European de a aproba asistenta macrofinanciara pentru R Moldova.

E un pas bun inainte, asistenta venind cu conditionalitati care constituie garantii suficiente pentru realizarea reformelor asumate.

Parlamentul European, grupurile sale politice, PPE si ALDE in mod particular, ar trebui sa pastreze o linie similara, echilibrata, nu politizata pe baza sentimentelor familiilor politice de dreapta. Reformele sunt obiectivul, ele trebuie tinute departe de jocul politic”, a scris europarlamentarul.

Amintim că astăzi Consiliul Europei și Parlamentul European au aprobat acordul privind asistența financară acordată Moldovei în valoare de 100 milioane euro, dintre care 60 milioane vor fi oferite sub formă de împrumuturi, iar 40 milioane – sub formă de grant. Asistența financiară are ca scop susținerea stabilizării economice a țării și a agendei de reforme structurale și va ajuta țara să-și acopere necesitățile sale de finanțare externă pentru perioada 2017-2018.

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.