Chişinău
8C
Cer senin
Umiditate: 76%
Vânt: 6km/h SW
Presiunea: 1013

GORBUNȚOV: În 2011 Usatîi a furat Universal Bank prin atac raider! A decis să șteargă urmele, omorându-mă

sursa foto: unimedia.md

Gherman Gorbunțov, victima tentativei de asasinat la comandă deschide cărțile în cazul uneia dintre cele mai răsunătoare afaceri din istoria Republcii Moldova. Este vorba despre modul în care a fost preluat Universal Bank. Potrivit bancherului, ca să intre în posesia băncii, Renato Usatîi a operat o schemă clasică de atac raider. 

Deși Usatîi susține că a intrat în posesia celor 78 la sută din acțiunile Universal Bank după ce judecătoria economică a convertit în acțiuni o datorie de 5 milioane USD, pe care Gorbunțov ar fi avut-o față de ruși, bancherul aflat acum sub protecția autorităților de la Londra, susține că datoria este inventată și că Usatîi a prezentat instanței moldovenești care a judecat cazul, încheierea unei instanțe din SanktPetersburg, care nici măcar nu a avut vreo ședință de judecată în cazul celor 5 milioane USD invocate de liderul Partidului Nostru. 

 
GHERMAN GORBUNȚOV: Apropo, ca şi schema cu MEP GRUP. Renat, de ce minţi? Două şedinţe de judecată false la Sankt Petersburg. Care nici n-au avut loc. Doar nişte hârtii desenate ale judecătoriilor din Piter. Avocaţii doar au mers încolo şi au verificat tot. Nimic nu a avut loc. Tu doar ai povestit atât de frumos, că erau nişte datorii. Perfect, azi toată lumea cunoaşte că nu au existat niciun fel de datorii, că erau rămăşiţe de la Bank Invest, dar nici asta nu mai este important. Altceva este important, că tu acum încerci să arunci asta de pe tine pe alţii, dar chiar tu strigai, la televizor strigai, că „Eu!”. La telefon le strigai prietenilor tăi că „Eu i-am furat banca şi el nici n-a reuşit să înţeleagă nimic!”. Aşa şi a fost. Eu am înţeles totul când tu deja mi-ai furat banca. Ai furat-o şi ai furat-o. Până la urmă n-a fost ziua mea atunci. Nu-i nimic grav, Renat! Eu am supravieţuit. 

Mai mult ca atât, Gorbunțov susține că pentru a șterge urmele atacului raider dar și a scăpa de acel care și-ar putea căuta dreptatea în instanțele internaționale, Usatîi a decis să-l lichideze trimițându-l la Londra pe Killerul Proca.
 
Eu am plecat. Şi gata, istoria s-a terminat şi banii lui Renato s-au terminat. Nu mai avea unde să se mişte. Atunci Renat a decis să lege prin sânge această istorie. Şi a legat. A împuşcat în mine şi apoi a zis celorlalţi băieţi că nu are de gând să stea singur la puşcărie, că o să-i tragă pe toţi ceilalţi după el, deci trebuie cumva să se ţină împreună. Este o istorie standard, care şi-a avut efectul. 

Amintim că însuși Renato Usatîi a publicat în filmul său discuțiile cu Killerul Proca în care ultimul îi cere bani și mai multe favoruri pentru a declara organelor de forță că nu Renato este comanditarul, ci vladimir Plahotniuc. Mai mult ca atât, Renato chiar a transmis acești bani, iar killerul proca a reușit să cumpere și o mașină soției sale din sumele primite. 
 

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.