C
Umiditate:
Vânt: km/h
Presiunea:

ATAC ARMAT la două moschei din Noua Zeelandă. Bilanţ: cel puțin 49 de morţi. Atacatorii au transmis live execuţiile | UPDATE

sursa foto: foxnews.com

Mai mulţi oameni au fost ucişi în timpul unor incidente armate asupra a două moschei din oraşul neozeelandez Christchurch în timpul rugăciunii. Atacul a avut loc astăzi dimineață, iar primul bilanţ indică un număr de cel puțin 40 de morţi. Alți 20 de oameni sunt răniți grav. Unul dintre atacatori a transmis LIVE masacrul pe reţelele sociale. 

Ulterior, autoritățile au anunțat că numărul morților a crescut până la 49.

"Decesele, din câte ştim, s-au produs în două locuri, o moschee pe Deans Avenue şi o altă moschee pe Linwood Avenue", a declarat comisarul Mike Bush.

Potrivit informaţiilor, atacatorul a intrat în moscheea din Christchurch în jurul orei locale 13:40. Un martor ocular a relatat că atacul armat a durat aproximativ 20 de minute, suspectul inspectând metodic fiecare încăpere pentru a descoperi persoane care se ascundeau.

În momentul incidentului armat, moscheea Masjid al Noor, de pe Deans Avenue, era plină de credincioşi, printre care şi membrii echipei naţionale de cricket a Bangladeshului, care au scăpat nevătămaţi.

Un martor a povestit pe site-ul de ştiri Stuff.co.nz că se pregătea să se roage când a auzit focuri de armă. În timp ce fugea, şi-a văzut soţia, care murise în faţa moscheii. Un alt bărbat a declarat că a văzut trupuri peste tot, iar un al treilea martor a explicat pentru Radio New Zealand că a auzit focuri de armă şi a văzut patru persoane căzute la pământ, "cu sânge peste tot".

Poliţia din Noua Zeelandă a anunțat că a reținut patru persoane: trei bărbaţi şi o femeie.

Autorităţile neo-zeelandeze au recomandat moscheilor din toată ţara să-şi închidă uşile vineri, iar cetăţenilor să se abţină de la vizitarea acestor spaţii până la o notificare ulterioară.

sursa: agerpres.ro / gandul.info / digi24.ro

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: conta[email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.