Chişinău
-4C
Cer acoperit
Umiditate: 74%
Vânt: 20km/h North
Presiunea: 1037

Jurnalist român, forțat să părăsească trustul media Deutsche Welle

sursa foto: qvestmedia.com

Jurnalistul Horațiu Pepine ar fi încetat colaborarea cu trustul Deutsche Welle. Conform acestuia, motivul ar fi fost refuzul jurnalistului de a „sluji Politically Correctnes - Corectitudinea Politică”.

Jurnalistul Horațiu Pepine a făcut precizări pe marginea încetării colaborării cu Deutsche Welle, acesta declarând că i s-a cerut să scrie sau să relateze „ca orice corespondent DW”.

„Ca să nu se creeze neînțelegeri este bine să precizez că DW nu mi-a transmis nicio decizie formală de concediere. Totuși ceea ce a scris Traian Ungureanu este, în spirit, perfect adevărat, căci, după lungi și repetate discuții pe mai multe subiecte, redactorul-șef al secției românești mi-a transmis că textele mele nu vor mai fi publicate dacă, din acel moment nu voi scrie sau relata ”ca orice corespondent DW”.

Mă limitez la acest scurt citat, căci nu pot intra acum în detaliile unei corespondențe private. Prin urmare aveam de ales: să retractez tot ce spusesem de vreo doi-trei ani încoace (de fapt mult mai mulți) sau să plec pur și simplu. Cred însă că somația care mi-a fost adresată este echivalentul moral al unei concedieri. Un ziarist nu poate fi un simplu executant sau un copist al unor ”texte” elaborate în altă parte”, a declarat Horațiu Pepine, pentru activenews.ro.

Horațiu Pepine a scris ultimul articol în data de 13 august 2018, după violențele de la mitingul din 10 august.

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.