Chişinău
-4C
Căderi uşoare de zăpadă
Umiditate: 74%
Vânt: 20km/h North
Presiunea: 1037

Verdictul experților: În interiorul Amnesty International sunt încălcate drepturile omului

sursa foto: antipytki.ru

În cadrul organizației pentru apărarea drepturilor omului Amnesty International se atestă o cultură toxică. La această concluzie a ajuns o comisie independentă, care a examinat activitatea instituției sus-numite.

Potrivit BBC, studiul a fost comandat firmei de consultanță KonTerraGroup, după ce doi angajați ai Amnesty International și-au pus capăt zilelor. Experții KonTerraGroup au constatat în interiorul organizației sus-numite cazuri de bulling (intimidare), de umilință publică sau discriminare.
 
Din acest motiv, consideră experții, activitatea organizației a devenit ineficientă, iar o astfel de cultură în interiorul ei contravine normelor internaționale: În interiorul Amnesty sunt încălcate drepturile omului.
 
Experții au cercetat mediul din cadrul biroului de la Londra al Amnesty International. Angajații acestuia s-au plâns de atitudinea arogantă a conducerii și  de practicile discrimnatorii.
 
Secretarul General Amnesty, Kumi Naidoo, a declarat că rezultatele cercetării sunt dezolante și promite reformarea organzației.
 
Menționăm că și biroul de la Chișinău al Amnesty International a fost criticat dur pentru activitățile sale cu tentă politică. Asta după ce a organizat o serie de activități prin care a avantajat opoziția de dreapta din Moldova.

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.