Chişinău
8C
Cer acoperit
Umiditate: 62%
Vânt: 11km/h NW
Presiunea: 1019

Jurnalist turc anti-Erdogan de la publicația Zaman Romania, ridicat și dus la Parchet pentru extrădare

sursa foto:

Jurnalistul turc Kamil Demirkaya, angajat al publicației Zaman România, fost director general al ziarului Zaman Bulgaria, a fost ridicat de acasă miercuri dimineață, în baza unei solicitări de extrădare, el fiind acuzat că este membru al mişcării Gulen. Pe numele jurnalistului există un mandat de arestare care ar fi fost emis de procuratura din Antalya la ordinul preşedintelui turc Recep Tayyip Erdogan, scrie Zaman România


Sursa citată subliniază că pe numele ziaristului nu există nicio condamnare definitivă, conform cazierului său.

Potrivit unui comunicat al Zaman Romania, Kamil Demirkaya se află de doi ani în România, unde lucrează pentru publicația turcă, având un permis de ședere temporară. În noiembrie 2018, el și-a depus actele pentru prelungirea permisului de ședere, documentele aflându-se în curs de procesare. 

"La ordinul lui Erdogan, procuratura din Antalya a emis un mandat de arestare, ziaristul fiind acuzat că este membru al mişcarii Gulen. Guvernul turc a trimis autorităților române mandatul de extrădare pentru Demirkaya, iar în această dimineață ziaristul a fost ridicat de acasă și dus la sediul IGPR. În cursul zilei, acesta urmează să fie dus la Parchetul General", scris Zaman Romania. 

Jurnalistul turc locuiește în București împreună cu soția și fiul său în vârstă de 10 ani. Zaman România cere autorităților române să ia în considerare faptul că Ankara a început din vara lui 2016 o vânătoare a ziariștilor și a tuturor celor care se opun regimului totalitar al lui Erdogan. 

"Kamil Demirkaya și-a făcut doar datoria de ziarist, scriind despre abuzurile puterii de la Ankara", adaugă Zaman Romania.
 
În septembrie, școlile din Grupul Lumina, active în România și asociate mișcării guleniste, anunțau că șase profesori de origine turcă fuseseră reținuți în Republica Moldova .
 
sursa: hotnews.ro

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.