Chişinău
-4C
Cer acoperit
Umiditate: 74%
Vânt: 20km/h North
Presiunea: 1037

Peste 20 de tornade, într-o singură zi, în statul american Illinois: zeci de oameni au fost răniți | VIDEO

Cel puţin 30 de oameni au fost răniţi, după o serie de tornade violente, care s-au produs în statul american Illinois. Fenomenul, care a pus la pământ case şi copaci, a lovit din senin, astfel încât meterologii nici nu au apucat să dea vreo avertizare. Vremea s-a stricat dintr-o dată, iar zeci de vârtejuri s-au năpustit asupra oraşelor. În urma lor, multe clădiri au fost pur şi simplu rase din temelie. Martorii au surprins fenomenele naturale și au postat imaginile pe internet. 

Locuitorii din orașul Taylorville, unde s-au înregistrat cele mai multe victime, au putut vedea chiar două tornade înaintând în paralel. Lunile în care se înregistrează cele mai multe astfel de fenomene sunt aprilie și iunie, tornadele formate în decembrie fiind foarte rare, scrie abc7chicago.com.

Furtunile au distrus sute de case și au smuls copacii din rădăcini. Liniile de înaltă tensiune au fost puse și ele la pământ de fenomenele extreme. 21 de oameni au fost răniți în total.

„Este un miracol că nu a murit nimeni. În total, 12 localități au fost lovite de tornade sâmbătă și vineri noaptea”, a declarat Guvernatorul statului Illinois, Bruce Rauner.

De altfel, Rauner a activat Centrul de Operații de Urgență sâmbătă ziua.

„Am activat centrul cu scopul de a monitoriza cu atenție situația, pentru a menține contactul cu oficialii locali și să ne mobilizăm rapid în cazul în care este nevoie de ajutorul nostru”, a mai declarat Guvernatorul. 

În total, Illinois a fost lovit de 22 de tornade.

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.