C
Umiditate:
Vânt: km/h
Presiunea:

Avion prăbuşit în Indonezia: la bord se aflau 189 de pasageri. Aeronava a avut o problemă tehnică în cursul zborului precedent

sursa foto: euronews.com

Un avion Boeing 737 al companiei aeriene Lion Air s-a prăbuşit la scurt timp după ce a decolat din capitala indoneziană Jakarta, au informat luni oficialii indonezieni, relateză site-ul postului BBC. Cursa JT-610 a decolat din Jakarta luni dimineaţă la ora locală 6.20. Avionul ar fi trebuit să aterizeze o oră mai târziu în Pangkal Pinang, citează Mediafax.

Avionul a pierdut contactul cu solul la câteva minute de la decolare, în timp ce se afla deasupra mării. Potrivit AFP, în avion se aflau 189 de persoane., printre care doi bebeluşi, un copil şi opt membri ai echipajului. Circa 20 de pasageri erau angajaţi ai Ministerului de finanţe, care se întorceau de la o reuniune.

Epava avionului a fost găsită în apropierea locului în care avionul companiei Lion Air a pierdut contactul cu turnul de control. Potrivit autorităţilor, echipele de căutare au găsit o serie de resturi, inclusiv veste de salvare şi bucăţi de telefoane, la o adâncime de aproximativ 30 de metri.

Directorul general al companiei Lion Air a declarat că avionul a avut o problemă tehnică în cursul zborului precedent, care însă a fost rezolvată în conformitate cu procedurile.

Şeful agenţiei indoneziene pentru siguranţa transporturilor a declarat că momentan nu se cunosc cauzele prăbuşirii avionului, adăugând că se aşteaptă descoperirea şi recuperarea înregistratoarelor de zbor care ar oferi informaţii cruciale despre incidentul aviatic.

Aeronava avea doar două luni şi 800 de ore de zbor, au indicat oficiali locali din domeniul securităţii aviatice, citaţi de dpa, Reuters şi AFP.

Este vorba de un aparat Boeing 737 MAX 8, o variantă mai eficientă energetic a lui Boeing 737, intrată în serviciul comercial anul trecut. Boeing a primit 4783 de comenzi pentru 737 MAX, din care 219 au fost livrate la finele lui septembrie. Lion Air, compania indoneziană low-cost de care aparţinea aeronava prăbuşită, a primit 13 dintre ele, notează Protv.ro.

 
Lion Air a precizat că pilotul şi copilotul aveau peste 11.000 de ore de zbor, iar potrivit agenţiei indoneziene pentru meteorologie condiţiile meteo erau considerate sigure în momentul decolării.

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.