Chişinău
7C
Cer acoperit
Umiditate: 53%
Vânt: 15km/h West
Presiunea: 1019

Seismul din Indonezia: peste 800 de morți și numeroase persoane dispărute, căutate cu disperare

Indonezia a solicitat, luni, ajutor umanitar internaţional în contextul eforturilor tot mai disperate de căutare şi salvare a victimelor seismului de 7,5 grade care a afectat insula Sulawesi, şi a provocat un tsunami, cauzând cel puţin 832 de decese, informează site-ul agenţiei Dpa, citat de Mediafax.

Oficialii indonezieni avertizează că numărul persoanelor decedate ar putea să crească, vicepreşedintele Jusuf Kalla afirmând că ar putea fi "mii" de morţi.

Preşedintele indonezian Joko Widodo a autorizat acceptarea de "ajutor internaţional" pentru situaţii de urgenţă, a declarat Thomas Lembong, şeful Comisiei de Coordonare a Investiţiilor Naţionale.

Uniunea Europeană a transmis că a alocat o tranşă iniţială de 1,5 milioane de euro ca ajutor umanitar de urgenţă, iar Statele Unite au anunţat că sunt pregătite să participe la eforturile de salvare.

Nugroho Budi Wiryanto, un oficial de rang înalt din cadrul agenţiei indoneziene pentru căutare şi salvare în caz de dezastre, a declarat că lipsa utilajelor grele afectează eforturile de găsire a victimelor.

Un centru comercial din oraşul Palu, capitala provinciei Sulawesi centrală, a fost parţial distrus de seism şi tsunami. Echipele de salvare continuă să caute cu disperare supravieţuitori, însă şansele de a găsi pe cineva în viaţă sunt tot mai mici după trei zile de la seism.

Echipele de salvare au descoperit recent doi supravieţuitori sub dărâmături după prăbuşirea unui hotel de şapte etaje din Palu. Se crede că mai mulţi atleţi, inclusiv doi cetăţeni sud-coreeni, s-ar putea afla prinşi în runiele hotelului.

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.