C
Umiditate:
Vânt: km/h
Presiunea:

Letonia analizează posibilitatea interzicerii agitaţiei electorale pe Internet

sursa foto: shutterstock.com

Biroul pentru Prevenirea şi Combaterea Corupţiei din Letonia examinează posibilitatea limitării şi chiar interzicerii agitaţiei electorale pe reţelele de socializare.

„Este posibil ca, în viitorul apropiat, să propunem interzicerea agitaţiei electorale pe Internet, cu o lună înaintea alegerilor. Este una din ideile noastre”, a declarat şeful Biroului, Ekab Straume, în cadrul unor audieri parlamentare.

Acesta a declarat, încă în luna martie, că reţelele de socializare trebuie să-şi facă publice tarifele pentru plasarea publicităţii într-un timp rezonabil.

”Ei nu ne expediază nimic. Da noi trebuie să ştim câţi bani cheltuiesc partidele politice pentru publicitatea plasată pe Internet şi dacă nu depăşesc limita admisă de lege. Plus ca trebuie să ştim şi de unde vin aceşti bani”, a spus atunci Straume, în cadrul unei emisiuni televizate.

În opinia sa, această problemă este una extrem de importantă.

„Noi considerăm că aceasta este o problemă. Acum Biroul comunică intens cu cele mai importante reţele de socializare, unde poate fi plasată publicitate, inclusiv electorală. Nu ştim dacă această comunicare va fi şi de succes”, a precizat oficialul. 

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.