Chişinău
4C
Cer senin
Umiditate: 81%
Vânt: 11km/h East
Presiunea: 1025

Copiii blocați în peștera din Thailanda: încă patru au fost scoși la suprafață

sursa foto: thenational.ae

Patru copii au fost scoşi luni din peştera Tham Luang din nordul Thailandei, numărul total al copiilor salvaţi ajungând la opt, au declarat reprezentanţii Forţelor Navale din Thailanda, relatează BBC.

Încă patru copii şi antrenorul echipei sunt blocaţi în peşteră. Salvatorii plănuiesc să îi scoată la suprafaţă astăzi.

Operaţiunea de salvare de luni a început la ora locală 11.00 şi a necesitat implicarea mai multor salvatori decât cea de duminică. Treisprezece scafandri străini şi cinci thailandezi s-au ocupat de ghidarea copiilor spre ieşirea din peşteră.

Echipajele de salvare au scos patru copii duminică din peşteră, în prima fază a operaţiunii, apoi a urmat o pauză pe timpul nopţii în care au fost înlocuite rezervele de oxigen pe traseu.

Cei patru copii salvaţi luni au fost preluaţi de ambulanţe şi transportaţi la un spital din Chiang Rai, unde sunt trataţi şi copiii salvaţi duminică.

Medicii de la spitalul din Chiang Rai în care aceştia sunt trataţi au declarat că cei patru copii sunt în stare bună. Aceştia sunt momentan ţinuţi în carantină, pentru a evita transmiterea infecţiilor. Doctorii au adăugat că îi vor lăsa curând pe părinţi să îi viziteze.

Operaţiunea de salvare a celor 13 sportivi reprezintă un efort internaţional, echipa fiind alcătuită din experţi din Marea Britanie, SUA, China, Australia, Japonia, Laos şi Myanmar.

sursa: mediafax.roChișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.