Chişinău
7C
Cer senin
Umiditate: 57%
Vânt: 6km/h SE
Presiunea: 1011

Thailanda | Patru dintre cei 12 copii blocați în peșteră, scoși la suprafață

Patru dintre cei 12 copii blocați într-o peșteră inundată în Thailanda au fost scoși în siguranță la suprafață de scafandri, a anunțat duminică un oficial thailandez. Băieţii s-au deplasat un kilometru sub apă, iar primul a ieşit la suprafaţă în jurul orei locale 17.40.

Guvernatorul regiunii Chiang Rai, Narongsak Osotthanakorn, a declarat că patru din cei 13 sportivi blocaţi în peştera Tham Luang din Thailanda au fost scoşi la suprafaţă, în urma operaţiunilor de salvare.

În cadrul unei conferinţe de presă, oficialul thailandez a anunţat că operaţiunile vor fi reluate în 10 sau 12 ore.

Un membru al poliţiei thailandeze a confirmat că trei ambulanţe, în care au fost transportaţi copiii scoşi din peşteră, au ajuns la spital.

Eve Tapanya, oficial din cadrul Poliţiei Turismului, a informat că aceştia nu se află într-o stare "foarte rea".

Spitalul din Chiang Rai se află la o oră distanţă de peştera în care au fost blocaţi copiii. Doctorii şi asistentele s-au pregătit cu câteva zile înainte pentru a primi sportivii salvaţi.

Operaţiunea de salvare a celor 13 sportivi reprezintă un efort internaţional, echipa fiind alcătuită din experţi din Marea Britanie, SUA, China, Australia, Japonia, Laos şi Myanmar.

Potrivit BBC, primii băieţi au ieşit din peşteră cu câteva ore înainte de momentul care se aştepta, sugerând faptul că operaţiunea ar fi fost mai uşoară decât se credea iniţial.

 

Preşedintele american Donald Trump a afirmat, în cadrul unui mesaj postat pe Twitter, că SUA ajută la eforturile de salvare a celor 13 sportivi, încercând să scoată toţi copiii în siguranţă.

Copiii, cu vârste cuprinse între 11 şi 16 ani şi antrenorul lor în vârstă de 25 de ani au fost declaraţi dispăruţi în data de 23 iunie. După ce aceştia au intrat în subteran, ploaia torenţială a cauzat inundarea peşterii.

sursa: mediafax.ro

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.