Chişinău
4C
Cer senin
Umiditate: 81%
Vânt: 11km/h East
Presiunea: 1025

Naufragiu în Thailanda: sunt victime și zeci de turiști dispăruți

sursa foto: news.com.au

Cel puțin 12 corpuri au fost recuperate în largul stațiunii Phuket din sudul Thailandei, în timp ce zeci de turiști chinezi erau dați dispăruți a doua zi după un naufragiu, au anunțat vineri autoritățile, citate de France Presse.

Căutările efectuate de zeci de scafandri s-au concentrat vineri asupra epavei vasului "Phoenix", care a ignorat avertismentul de furtună în această perioadă de muson când Marea Andaman este tumultuoasă.

În total, 49 de persoane erau date dispărute.

Thai rescue personnel carry a body bag bearing the recovered body of a passenger at Chalong pier in Phuket. Picture: AFP/Mohd Rasfan

Peste treizeci de scafandri urmează să inspecteze epava vasului. Patru nave ale marinei thailandeze și un elicopter participă la operațiunile de căutare.

Marina thailandeză a anunțat că Phoenix s-a scufundat la 40 de metri sub suprafață, la câțiva kilometri de coasta Koh He, o mică insulă cunoscută pentru formațiunile sale de corali.

Vasul, surprins de o furtună și un val de cinci metri, s-a scufundat joi cu 105 persoane la bord, în special pasageri chinezi. Alte nave s-au aflat în dificultate joi în aceeași regiune, ignorând avertismentul de furtună privind riscurile de vreme nefavorabilă pe mare, difuzat miercuri.

The boat was returning to popular tourist island Phuket from Koh Racha when a storm hit. Picture: AP
Two other separate boat capsizes were also reported in the same area as The Phoenix, but fortunately all passengers were pulled from the sea. Picture: Thailand Royal Police via AP

Phuket atrage mulți vizitatori străini, inclusiv occidentali și turiști chinezi, care formează cea mai mare parte a celor 35 de milioane de turiști așteptați în acest an în Thailanda.

Thailanda se află de asemenea în centrul atenției mass-media internaționale pentru încercarea de salvare a 12 copii și antrenorului lor blocați de 12 zile într-o peșteră inundată din nordul țării.

sursa: agerpres.roChișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.