Chişinău
-2C
Cer parţial noros
Umiditate: 86%
Vânt: 9km/h SW
Presiunea: 1012

Condamnare în familia regală a Spaniei: 5 ani și 10 luni de închisoare cu executare

sursa foto: elpais.com

Condamnare în familia regală a Spaniei. Soțul infantei Cristina, cumnatul regelui Felipe al VI-lea, Inaki Urgandarin, a fost condamnat la 5 ani și 10 luni de închisoare pentru deturnare de fonduri publice, notează El Pais. 

Inaki Urgandarin, sotul Infantei Cristina, a devenit marți primul membru al familiei regale din această țară care va executa o pedeapsă cu închisoarea. 

El primise initial o condamnare de 6 ani si 3 luni. Instanța din Palma de Mallorca a decis reducerea pedepsei cu cinci luni, menționând că nu a putut găsi dovezi că Urgandarin a falsificat documente publice.

Inaki Urdangarin, un fost mare handbalist în naționala Spaniei, a fost acuzat de deturnarea de fonduri publice de milioane de euro, prin intermediul ONG-ului său. Procesul, care s-a întins pe mai mulți ani, a zguduit Casa Regală și întreaga țară. 

Procurorii spun că Urdangarin s-a folosit de legăturile sale cu familia regală pentru a câștiga licitații publice prin intermediul organizației non-guvernamentale Noos Foundation.

sursa: realitatea.net

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.