Chişinău
5C
Cer senin
Umiditate: 61%
Vânt: 9km/h SSW
Presiunea: 1012

Mihail Saakaşvili a fost deportat din Ucraina în Polonia

sursa foto: news-front.info

Fostul preşedinte georgian Mihail Saakaşvili, unul din liderii opoziţiei ucrainene, a fost deportat luni în Polonia de autorităţile din Ucraina, informează site-ul agenţiei Reuters.

Autoritățile poloneze au confirmat luni seară că l-au primit pe fostul președinte georgian Mihail Saakașvili, care anterior în cursul zilei a fost arestat la Kiev într-o operațiune fulger a trupelor speciale și îmbarcat rapid într-un avion cu destinația Polonia, notează Agerpres.

El a intrat în Ucraina în septembrie 2017, venind tot dinspre Polonia. Autoritățile ucrainene au încercat atunci să împiedice pătrunderea sa în țară pe la frontiera terestră, dar acțiunea a fost zădărnicită de manifestanții susținători ai fostului președinte georgian.

El s-a plasat apoi în fruntea manifestațiilor anticorupție de la Kiev, astfel că a autoritățile ucrainene l-au acuzat că încearcă să preia puterea prin forță și să-l înlăture pe președintele Petro Poroșenko, cel care îl numise guvernator al regiunii Odesa, dar cu care a intrat ulterior în conflict, astfel că acesta i-a retras cetățenia ucraineană acordată anterior.

Arestat pentru scurt timp în decembrie, Saakașvili a fost apoi eliberat și consemnat la domiciliu, consemnare pe care Parchetul ucrainean nu a mai prelungit-o săptămâna trecută.

Luni el a fost ridicat de trupele speciale dintr-un restaurant din Kiev și dus imediat la aeroport, unde a fost îmbarcat într-un avion cu destinația Polonia.

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.