Chişinău
5C
Cer senin
Umiditate: 61%
Vânt: 9km/h SSW
Presiunea: 1012

Haos în Paris din cauza ninsorii. Stratul de zăpadă nu depășește câțiva centimetri

sursa foto: agerpres.ro

Peste 700 de kilometri de ambuteiaje, autobuze retrase în garaje în perioada de vârf a traficului şi trenuri întârziate. Sunt efectele iernii care s-a instalat în jumătatea de nord al Franţei. Cea mai afectată este regiunea capitalei. Stratul de zăpadă nu depăşeşte câţiva centimetri, dar este un fenomen care se înregistrează foarte rar. Din cauza ninsorii, în Paris a fost închis Turnul Eiffel. Iar problemele vor continua şi astăzi. Sunt coduri roşii sau portocalii în 27 de departamente iar în cel puţin 10 dintre ele au fost anulate cursele microbuzelor care îi duc pe elevi la şcoală.

Capitala Franţei şi regiunile din jurul acesteia au fost paralizate de ninsoare. Deşi stratul de zăpadă nu a depăşit câţiva centimetri, pe străzi s-au format ambuteiaje. Unele secţiuni de drum au ajuns să semene cu nişte parcări uriaşe, după ce şoferi grăbiţi şi-au abadonat maşinile şi au continuat drumul pe jos. Cei care au rămas în maşini au avut mult de aşteptat.

Nici cei care au mers cu transportul în comun nu au avut mai mult noroc. Toate autobuzele care deserveau Parisul şi suburbiile au fost retrase de pe traseu cu ore bune înainte de sfârşitul programului. Şoferii Uber au profitat de cererea foarte mare şi au mărit tarifele de trei sau patru ori. Cea mai grea misiune au avut-o angajaţii trimişi la deszăpezire. Nu sunt obişnuiţi cu această muncă.

Totuşi, unii au văzut şi partea bună, mai ales că în Paris ninsorile sunt rare şi zăpada nu persistă: „Este singurul moment de iarnă, pentru că în general plouă. Aşa că atunci când ninge, când sunt mulţi fulgi de zăpadă, este frumos”.

Meteorologii francezi au anunţat că situaţia ar putea deveni critică în noaptea de miercuri spre joi, când temperaturile vor coborî până la minus 10 grade.

sursa: digi24.ro

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.