Chişinău
-2C
Cer acoperit
Umiditate: 86%
Vânt: 11km/h NNE
Presiunea: 1028

Nikki Haley la ONU: Trump nu își schimbă poziția față de Coreea de Nord

sursa foto: Nati Harnik

Ambasadorul Statelor Unite la ONU, Nikki Haley, a declarat că poziţia Administraţiei de la Washington faţă de Coreea de Nord şi de condiţiile în care ar putea avea loc discuţiile cu nord-coreenii, rămâne neschimbată, relatează site-ul agenţiei Associated Press.

 

 

Nikki Haley a reafirmat că, înainte de orice negociere, liderul suprem al Coreei de Nrd, Kim Jong-Un, va trebui să renunţe la testarea armelo nucleare pentru o "perioadă semnificativă de timp".

Donald Trump a afirmat recent că este deschis la discuţii cu liderul nord-coreean, însă Haley a insistat că preşedintele american doar şi-a reafirmat poziţia faţă de Coreea de Nord.

"Nu există un punct de întoarcere. Practic, el spune că da, ar putea exista un moment în care am putea discuta cu nord-coreenii, dar multe lucruri vor trebui să se întâmple inainte ca aceste discuţii să aibă loc. Vor fi nevoiţi să renunţe la testare. Vor fi nevoiţi să fie dispuşi să discute despre interzicerea propriilor arme nucleare", a declarat abasadorul SUA la ONU.

Comentariile lui Donald Trump au fost făcute la puţin timp după ce Phenian şi Seul au fost de acord să redeschidă canalul de comunicare, închis de mai mult de doi ani. Cele două Corei vor încerca să poarte discuţii în perioada Jocurilo Olimpice de anul acesta.

"Este benefic pentru Statele Unite că cele două ţări pot măcar să reia discuţiile", a adăugat Nikki Haley.

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.