Chişinău
5C
Cer parţial noros
Umiditate: 87%
Vânt: 4km/h Variable
Presiunea: 1023

Marine Le Pen susţine că este victima unei "sentinţe" din partea băncilor, cu scop politic

sursa foto: upogau.org

Marine Le Pen, liderul partidului naţionalist francez Frontul Naţional, a acuzat, miercuri, două bănci din Franţa că au impus o "sentinţă" cu scop politic, prin închiderea conturilor bancare ale partidului şi ale ei, relatează site-ul agenţiei Reuters.

"Aceasta este o încercare de sufocare a unui partid de opoziţie şi niciun democrat nu ar trebui să accepte situaţia", a spus Le Pen, care a lansat un apel de susţinere către preşedintele Emmanuel Macron şi celelalte partide politice.

Marine Le Pen a anunţat că va acţiona în instanţă banca Societe Generale şi subsidiara acesteia Credit du Nord, pentru închiderea conturilor Frontului Naţional, precum şi HSBC pentru închiderea contului personal.

Băncile au precizat că au acţionat în cadrul normelor legale, dar au refuzat să ofere detalii suplimentare invocând clauze de confidenţialitate. 

"Deciziile de a deschide sau închide un cont bancar depind în mod exclusiv de motive bancare ... fără a lua în considerare factori politici", a transmis Societe Generale.

Marine Le Pen a înregistrat un eşec în cadrul alegerilor prezidenţiale din acest an şi a acuzat băncile din Franţa că sunt părtinitoare din punct de vedere politic, întrucât au refuzat să ofere credite pentru finanţarea campaniei electorale.

Băncile din Franţa au dreptul să închidă conturi, cu o notificare în avans şi fără a motiva decizia. Cu toate acestea, deţinerea unui cont este un drept al oricărui cetăţean, care poate cere băncii naţionale Banque de France să desemneze o instituţie bancară care să deschidă contul respectiv. Dar banca desemnată poate alege să limiteze utilizarea contului doar pentru serviciile de bază.

Formaţiunea de extremă dreaptă Frontul Naţional se confruntă cu probleme grave de finanţare, după ce a cheltuit 12,5 milioane de euro pentru alegerile prezidenţiale din acest an.

sursa: mediafax.ro

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.