Chişinău
19C
Cer parţial noros
Umiditate: 52%
Vânt: 17km/h NNW
Presiunea: 1018

Cetăţean elveţian, condamnat în Germania pentru acte de spionaj

sursa foto: http://www.glasul-hd.ro

O instanţă din Frankfurt l-a condamnat, joi, pe un cetăţean elveţian la zece luni de închisoare cu suspendare pentru că a comis acte de spionaj economic în Germania, a relatat presa germană, citată de Politico.eu.

Daniel M., un cetăţean elveţian în vârstă de 54 de ani, a fost arestat în luna aprilie în Frankfurt, fiind acuzat că i-ar fi spionat pe mai mulţi oficiali ai landului german Renania de Nord - Westfalia. Acesta ar fi amplasat mai mulţi agenţi în instituţiile economice din Renania de Nord- Westfalia.

Cetăţeanul elveţian a recunoscut că în perioada 2011-2015 a lucrat pentru serviciile de informaţii din Elveţia cu scopul de a strânge informaţii despre oficialii landului Renania de Nord- Westfalia. Potrivit lui Daniel, autorităţile din acest land ar fi obţinut CD-uri care conţineau informaţii despre cetăţeni germani care îşi depozitau banii în conturile băncilor elveţiene pentru a scăpa de plata impozitelor în Germania, aspect ce a trezit interesul serviciilor elveţiene de informaţii.

Presa germană a relatat că sentinţa dată de către instanţa din Frankfurt a fost relativ modestă, din moment ce spionajul într-un stat străin se pedepseşte cu până la cinci ani de închisoare în Germania. Cu toate acestea, instanţa din Frankfurt şi-a motivat decizia precizând că Daniel M. nu avea antecedente penale şi a mărturisit faptele comise.

sursa: mediafax.ro

Chișinău, Republica Moldova
Miron Costin 13/7

Telefon: +373 060903311

Email: [email protected]

Click Me

Contact

Reproducerea totală sau parțială a materialelor este permisă numai cu acordul expres al Today.md.